NYA VERSIONER AV LIGHTROOM

Nyheter 20 Okt 2017

Nu kommer Lightroom Classic och nya Lightroom CC

Nu släpper Adobe en stor uppdatering av Lightroom, och det är en ganska förvirrande uppdatering. Det vi tidigare kände som Lightroom CC blir Lightroom Classic och samtidigt kommer det en ny version som heter Lightroom CC.

Om du mestadels jobbar med dator, är det version 7 av Lightroom du ska välja, det vill säga den som nu heter Lightroom Classic. Den här versionen går det enbart att prenumerera på. Det är sparsmakat med nyheter i den här versionen, men Adobe har jobbat på att få upp snabbheten i programmet. Man har också lagt till något som kallas Range Masking för att få exakta färg- och tonbaserade markeringar för lokala justeringar. Här kan man använda Justeringspenseln eller Radial- eller Övertoningsfilter för att definiera en grov mask, och sedan förfina med nya maskalternativ.

Nya Lightroom CC är en mer avskalad version som vänder sig framförallt till dig som jobbar med mobil eller surfplatta, och har ett behov av smart synkning däremellan. Dina bilder kan lagras i molnet, så att du först kan bearbeta bilderna i läsplattan, och sedan finns de även tillgängliga i alla andra enheter. Bland övriga nyheter i Lightroom CC märks kraftfulla verktyg för att automatiskt tagga bilder med metadata, vilket underlättar sökningen efter bilder.

Läs mer om Lightroom Classic här:
http://www.adobe.com/se/products/photoshop-lightroom-classic/features.html

Läs mer om Lightroom CC här:
http://www.adobe.com/se/products/photoshop-lightroom.html

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.