OLYMPUS AVSLÖJAR OBJEKTIVPLANER

Objektiv 20 Feb 2015

Olympus avslöjade nyligen lite av sina objektivplaner för det kommande året. Lagom till sommaren är det dags för lanseringen av fisheyeobjektivet M.Zuiko Digital 8 mm 1:1,8 Pro, vilket är ett fastobjektiv med en brännvidd på motsvarande 16 mm. Även superteleobjektivet M.Zuiko Digital 300 mm 1:4 Pro, på motsvarande 600 mm, och vidvinkelzoomen M.Zuiko Digital 7-14 mm 1:2,8 Pro är på gång

Olympus8mm-f18-fisheye-Wordpress

Olympus har nu avslöjat lite av företagets planer för kommande objektiv, och vi noterar bland annat att man kommer att lansera ett ljusstarkt (1:1,8) 8-millimeters fisheyeobjektiv i Pro-serien.

Olympus lovar i sin pressinformation att det nya objektivet kommer att vara extremt kompakt och lätt.

Dessutom avslöjar man att ett anpassat frontfilter till undervattenshus är under utveckling så att det ska vara möjligt att ta bilder från havets djup och ända upp till stjärnhimlen.

Det andra kommande objektivet från Olympus kommer att få beteckningen M.Zuiko Digital 7-14 mm 1:2,8 Pro. Det erbjuder bländare 2,8 över hela zoomomfånget, och är damm- och stänkskyddad. Båda de nyss nämnda objektiven dyker upp under sommaren.

Ytterligare ett nytt Olympusobjektiv är under uppsegling, och det är ett Supertele på 300 mm med beteckningen M.Zuiko Digital 300 mm 1:4 Pro. Objektivet har en brännvidd på motsvarande 600 mm, och kommer enligt Olympus att vara väderskyddat och mycket kompakt.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.