POLAROID ÄR TILLBAKA Ny film och ny kamera

Nyheter 15 Sep 2017

polaroidoriginals
Klassiska Polaroid la ner sin filmtillverkning för ungefär 10 år sedan, men entusiasterna i The Impossible Project gjorde vad man kunde för att återuppväcka både polaroidfilmen och den ikoniska direktbildskameran. Nu väljer man att byta namn till Polaroid Originals.

Det nya varumärket kommer nu med flera nyheter. Dels handlar det om elegantare filmförpackningar och förbättrade filmemulsioner (fast med samma format och framkallningsteknik som förut). Polaroid Originals-filmerna finns i både färg, svartvitt och en rad olika specialversioner. Samtidigt passar man också på att lansera en helt ny men ändå välbekant kameramodell – Polaroid Originals OneStep 2. Utseendemässigt påminner kameran väldigt mycket om det klassiska originalet, men viss modernisering har skett. Nu har kameran både batteri, USB och självutlösare.

Så vill du trycka av, ta en bild och njuta av att få se en fysisk bild tona fram på fotopapperet medan du själv håller i den, kommer det att kunna ske senare i höst. Polaroid OneStep 2 kommer att få ett uppskattat cirkapris på 1215 kronor.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.