RAW-STÖD I JALBUM 13.1

Nyheter 1 Apr 2016

Efter att ha haft en dialog med fotoklubbsmedlemmar över hela världen så lanserar företaget bakom bildvisnings- och redigeringsprogrammet jAlbum stöd för RAW-filer i version 13.1

jAlbum13_1-huvudbild-Wordpress

bildvisnings- och bildredigeringsprogrammet jAlbum har länge saknat stöd för RAW-filer. Företaget bakom programmet gjorde en undersökning bland representanter från olika fotoklubbar, och då framkom det att just avsaknaden av RAW-stöd var programmets största brist.

jAlbum13,1-screenshot-Wordpress

I samband med lanseringen av version 13.1 av programmet så undanröjs även den bristen då den nya versionen stödjer hela 38 olika RAW-format. Enligt jAlbum ska hanteringen dessutom vara riktigt snabb – man säger exempelvis att en typisk RAW-fil på 11 MB behandlas inom två sekunder på en MacBook Pro från 2010.

jAlbum 13.1 erbjuder sex olika möjligheter att bearbeta RAW-filer; vitbalans, exponeringskontroll, bevarande av högdagrar, gamma, ljusstyrka, och färgrymd.

För alla fotografer som fotograferar i RAW och JPEG parallellt så ignorerar jAlbum automatiskt RAW-versionen vid skapandet av album. Vill du använda RAW-versionen istället så är det bara att radera JPEG-versionen.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.