Sony NEX-5 och NEX-3 får efterlängtade funktioner

Mjukvaror 22 Okt 2010
Sony NEX5

En nyligen släppt firmwareuppdatering till Sony NEX-5 och NEX-3 lägger till ett antal nya funktioner som kan vara intressanta för många användare. Bland annat stöds autofokus numera när NEX-kamerorna används ihop med 14 av Sonys och Carl Zeiss objektiv med A-fattning, och samtidigt har man passat på att lägga till en möjlighet att ställa in bländare vid videoinspelning.

Efter firmwareuppdateringen erbjuds alltså autofokus vid enbildstagning även tillsammans med 14 Sony- och Carl Zeiss-objektiv när dessa används tillsammans med objektivadaptern LA-EA1. Autofokusen kan i det läget även aktiveras i filmläget genom att du trycker ner avtryckaren halvvägs. Notera dock att det dessutom krävs en separat firmwareuppgradering för LA-EA1-adaptern för att det hela ska fungera.

En annan nyhet är möjligheten att ställa in bländare vid videoinspelning. Det går efter uppdateringen att göra i tidsautomatikläget (A), eller i iAuto-läget med bakgrundsdefokusfunktionen aktiverad.

NEX-3 och NEX-5 fick en hel del kritik för att de inte erbjöd några anpassningsbara reglage, och även detta problem råder den nya uppgraderingen bot på. Nu kan du nämligen anpassa funktionen hos två knappar på kamerans baksida. Bland de funktioner som numera kan väljas kan nämnas bildtagningsläge, bildtagningstips, Digital zoom, ISO-värde, vitbalans, ljusmätningsmetod, blixtstyrka, dynamiskt omfång, Auto-HDR, och bildstil.

Här hittar du firmwareuppdateringen till NEX-3

Här hittar du firmwareuppdateringen till NEX-5

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.