STÄNK MED EN SMÄLL!

Teknik 23 Apr 2016

Använd en blixtutlösare för att frysa ballonger som spricker

StankMedEnSmall1-Wordpress

Höghastighetsfotografering gör att du kan fånga händelser som inte går att se med blotta ögat. Precision och hastighet krävs för att fånga det exakta ögonblicket det händer, med en exponering som är tillräckligt kort för att frysa rörelsen.

En ljudutlösare är perfekt i det här sammanhanget. Du tror kanske att ljudutlösare är dyra, men det finns billiga varianter som gör att du kan använda din smartphones mikrofon för att öppna slutaren.

StankMedEnSmall2-Wordpress

Vi använde en sådan när vi tog den här bilden på en exploderande ballong fylld med vatten och karamellfärg. Tricket är att blåsa in luft i ballongen som du har fyllt med vatten så att det smäller till när du tar sönder den. Du måste ta bilden i totalt mörker med den externa blixten och kameran placerade på varsitt stativ, och sedan manuellt förfokusera på rätt punkt.

Om du arbetar utan assistent kan du använda kamerans självutlösare för att påbörja exponeringen. Ställ blixten i det manuella läget och välj den lägsta styrkan (här 1/128 styrka) för en snabb varaktighet.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.