X-A2 – NY MINSTING FRÅN FUJIFILM

Systemkameror 22 Jan 2015

Nu har Fujifilm förbättrat den lilla X-A1-modellen, och resultatet heter X-A2. Nykomlingen erbjuder bland annat en vinklingsbar skärm, nyutvecklade filmsimuleringslägen och en hel del annat

Fujifilm X-A2

Den nya spegellösa systemkameran Fujifilm X-A2 är lika liten som föregångaren X-A1, men med flera förbättringar och nya funktioner. Kameran har en CMOS-sensor i APS-C-storlek med 16 MP.

X-A2 har flera nyutvecklade inställningar för autofokus (Eye Detection AF, Automakro AF och Multi-target AF) som kameran, enligt Fujifilm, justerar automatisk beroende på motiv för en snabb, enkel och exakt autofokus. X-A2 är också den första kameran i X-Serien med en skärm som går att vinkla 175 grader, vilket är praktiskt om du ska fota självporträtt tillsammans med det nya objektivet XC16-50mm F3,5-5,6 OIS II, som ha en närgräns på 15 cm. Telezoomen, XC50-230 kommer även den i en ny version (XC50-230 mm F4,5-6,7 OIS II) med förbättrad bildstabilisator.

X-A2 erbjuder flera kreativa bildinställningar, exempelvis åtta avancerade filter och sex olika filmsimuleringslägen, inklusive de nyutvecklade Classic och Chrome.

Med kamerans inbyggda Wi-Fi går det dessutom att föra över bilderna till en smartphone, surfplatta, trådlös skrivare eller dator.

Fujifilm X-A2 kommer finnas tillgänglig i färgerna brun och silver, och börjar säljas under våren. Pris var ännu inte fastställt när detta skrevs.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.