ZEISS LANSERAR 18 MM SUPERVIDVINKEL MED AUTOFOKUS

Nyheter 14 Apr 2016

Nu lanserar Zeiss ett nytt objektiv i sin Batisserie – Zeiss Batis 2.8/18 mm. Batis är Zeiss serie för fullformatsobjektiv till Sonys E-fattning. Sedan tidigare finns två brännvidder – 25 mm och 85 mm

ZeissBatis28-18mm-1-Wordpress

Det senaste objektivet i Zeiss Batisserie – Zeiss Batis 2.8/18 mm – är ett supervidvinkelobjektiv som lämpar sig extra bra för landskaps-, arkitektur- och interiörfotografering.

Objektivet är förvisso utrustat med autofokus, men stödjer även manuell fokusering så att användaren kan välja det som passar bäst för motivet.

ZeissBatis28-18mm-2-Wordpress

Vidare kan nämnas att objektivet är försett med något så ovanligt i objektivsammanhang som en OLED-display som visar avståndet till motivet (från fokalplanet) och skärpedjupet med vald bländare. Skärpedjupet räknas automatisk om utifall objektivet används med en kamera som har en mindre sensor (APS-C).

Objektivkonstruktionen innehåller 11 linselement i 10 grupper, varav 4 är asfäriska på båda sidor. 7 linselement är tillverkade av specialglas. Designen med ”flytande” linselement ger, enligt tillverkaren, objektivet enastående prestanda över hela bildytan, oavsett avstånd till motiv.

Samtliga objektiv i Batisserien är väderskyddade och stödjer alla funktioner i Sonys systemkameror med E-fattning.

Slutligen kan nämnas att objektivet erbjuder en närgräns på 25 cm, en filterstorlek på 77 mm, samt en vikt på 330 gram.

Batis 2.8/18 beräknas finnas i handeln i slutet av maj 2016, och kommer då att kosta cirka 15 000 kronor.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.