55-200 mm från Fujifilm

Nyheter 18 Apr 2013

Nu lanserar Fujifilm ett nytt 55-200 mm-objektiv med inbyggd bildstabilisator. Beteckningen är Fujinon XF55-200mm F3,5-4,8 R LM OIS

FujifilmFujinonXF55-200mm-Wordpress

Det nya objektivet med en brännvidd på motsvarande 84-305 mm (i 35 mm-världen)  lanseras med fattning för Fujifilms spegellösa systemkameror X-Pro1 och X-E1, och enligt tillverkaren ska den inbyggda bildstabilisatorn erbjuda upp till 4,5 stegs långsammare slutartider med bibehållen skärpa även vid handhållen fotografering i svagare ljus.

Fujinon XF55-200mm använder sig av två linjära motorer som ska vara extremt tysta, varför objektivet lämpar sig väl även för videofilmning. Dessutom innehåller nykomlingen ED-linser, inklusive ett super-ED-element som är extra effektivt när det gäller att råda bot på problem med kromatisk aberration.

Utöver det kan nämnas att objektivet använder Fujinonytbeläggningen HT-EBC Coating för att motverka reflektioner, ljusfläckar och förekomsten av spökbilder, har en närgräns på 1,1 meter över hela zoomomfånget, och är utrustad med en bländarring, som i steg om 1/3 bländarsteg gör det möjligt att enkelt ställa in bländaren även när du håller ögat mot sökaren.

I samband med lanseringen av det nya 55-200 mm-objektivet passar Fujinon på att släppa en firmwareuppgradering för X-Pro1 och X-E1. Tack vare nya algoritmer  ska programmet maximera det nya objektivets fokusering genom hela zoomomfånget. Uppgraderingen ska, enligt Fujifilm, även förbättra autofokushastigheterna hos övriga XF-objektiv från företaget.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.